Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-09@00:28:17 GMT

درمان معده با گرسنگی

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۴۶۵۱۳

متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه بهترین درمان معده، گرسنگی کشیدن است، گفت: برای این کار بهتر است تنها به مصرف صبحانه و شام روی آوریم؛ بیشتر از این باعث تجمع اخلاط در معده و خارج کردن معده از تعادل نسبی خواهد بود.   مریم نواب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مزاج معده از دیدگاه طب سنتی گرم و مرطوب است و اگر از این اعتدال خارج شود، بیمار می شویم و رطوبت، پرخوری و خشکی بی اشتهایی را به دنبال دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  وی با اشاره به علل برگشت اسید معده، افزود: مصرف آب، دوغ و نوشابه بین غذا و بعد از آن، دراز کشیدن بعد از غذا، عصبی شدن، خوردن چندنوع غذا همراه یکدیگر، مصرف غذاهای خمیری مانند ماکارونی و نان‌های جوش‌شیرین زده و مصرف غذاهای فریزری و مانده و کارخانه‌ای مانند تن ماهی، سس، رب گوجه، کنسرو و پیتزا اتز جملهخ مهم‌ترین این علت‌هاست.   این متخصص طب ایرانی با اشاره به پرهیزات و اقدامات پیشگیری کننده و درمانی، تصریح کرد: ترک سیگار و الکل، پر نکردن معده از غذا، خم نشدن بعد از خوردن (نماز قبل از غذا باشد)، تمرینات ورزشی، کاهش وزن و اختصاص دادن زمان بیشتر به صرف غذا و خوب جویدن آن از جمله این اقدامات است.   وی با بیان اینکه بهترین درمان معده، گرسنگی کشیدن است، افزود: برای این کار بهتر است تنها به مصرف صبحانه و شام روی آوریم؛ بیشتر از این باعث تجمع اخلاط در معده و خارج کردن معده از تعادل نسبی خواهد بود.   نواب زاده با بیان اینکه چای معمول را کمرنگ و با معده خالی مصرف نکنید و به جای چای برای تقویت معده دم کرده به وسیب استفاده کنید، تصریح کرد: در وعده غذایی اصلی ابتدا با سهل الهضم ترین غذا شروع کنید چراکه هر آنچه ابتدا وارد معده می‌شود، ابتدا هم خارج می‌شود؛ ابتدا آب، سپس نیم ساعت بعد میوه و نیم ساعت بعد سوپ و یا سالاد و بعد از آن غذای پروتئینی یا سنگین مصرف کنید.   وی افزد: با این کار هم توقف غذاهای زود هضم غذا در معده درست کرده‌ایم و هم از فساد آن جلوگیری کرده‌ایم تا در معده درد ورم و نفخ ایجاد نشود.   نواب زاده به راه‌های ساده درمان برگشت اسید معده نیز اشاره کرد و گفت: گرم کردن مزاج معده با یک سبابه نمک پنج دقیقه قبل از غذا از توصیه‌های پیامبر(ص) است؛ البته غذا را کم نمک تر میل کنید.   وی با بیان اینکه بعد از غذا، استفاده از یک قاشق غذاخوری رب یا یک قاشق غذاخوری پودر تخم گشنیز نیز به درمان رفلاکس کمک می‌کند، تصریح کرد: همراه غذا هیچ گونه آبی نخورید و فقط لقمه را خوب بجوید و بعد از پایان غذا نیز یک سبابه نمک بخورید تا بزاق دهان بیشتر ترشح و معده گرمتر شود و دو نیم ساعت بعد از غذا یک لیوان آب بنوشید.   این مدرس طب ایرانی بیان کرد: اکثر مشکلات گوارشی از یبوست است؛ بنابراین برای هر وعده غذایی انسان باید یک بار اجابت مزاج داشته باشد.   وی با اشاره به راهکارهای درمان یبوست، ادامه داد: نیم ساعت قبل از غذا دو قاشق روغن بادام شیرین و یک قاشق عسل را مخلوط کرده و میل کنید و همان لیوان آب گرم و جویدن خوب لقمه کمک می‌کند تا یبوست درمان شود.   نواب زاده با بیان اینکه استفاده از سبوس یا نان جو سبوس دار در وعده‌های غذایی به رفع یبوست کمک می‌کند، افزود: بسیاری از مشکلات گوارشی ناشی از عصبانیت زیاد و حرص خوردن است؛ پس لطفا آرام باشید.   وی با بیان اینکه روغن زیتون خام، تلخ و بودار بهترین روغن برای رفع مشکلات گوارشی است، یادآور شد: کم کردن غذاهای با منشا حیوانی نیز از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری می‌کند بنابراین باید بیشتر سبزیجات مصرف کرد؛ هفته‌ای یک یا دو بار بیشتر پروتئین حیوانی نخورید، به خصوص در مناطق گرمسیر و فصول گرم باید بیشتر این موارد رعایت شود.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مشکلات گوارشی نواب زاده نیم ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۴۶۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بیتوته، دور انداختن ساقه های گیلاس ممکن است ایده خوبی نباشد زیرا ساقه های آن درست مانند میوه برای سلامتی شما مفید است!

گیلاس‌های خوش‌رنگ و آبدار، از قرمز روشن تا تیره، یکی از دوست‌داشتنی‌ترین میوه‌هایی هستند که در سراسر دنیا طرفدار دارند. این میوه‌های کوچک که تعادل بی‌نظیری از شیرینی و ترشی دارند، علاوه بر استفاده در انواع دسر، با دارا بودن انبوهی از آنتی‌اکسیدان‌ها و خواص ضدالتهابی، فواید دیگری نیز برای سلامتی دارند. اما نکته کمتر شناخته‌شده‌ای وجود دارد: دور ریختن ساقه‌های گیلاس اصلا کار درستی نیست! این ساقه‌ها درست مانند خود میوه، منبعی غنی از مواد مغذی بوده و فواید قابل توجهی برای سلامتی همه ما دارند.

فواید سلامتی دم گیلاس

۱. سم زدایی
دم گیلاس یکی از موادی است که به دفع سموم از بدن کمک می کند. بسیاری از شما ممکن است آگاه نباشید که می توانید ساقه های گیلاس را در برنامه سم زدایی قرار دهید و تمام سموم را از بدن خود خارج کنید. مقدار آنتی اکسیدان موجود در دم گیلاس به خوبی بدن را تمیز می کند.

۲. پیشگیری از سنگ کلیه
همانطور که قبلا ذکر شد، دم گیلاس دارای خاصیت ضد التهابی است که کلیه ها را تصفیه کرده و از تشکیل سنگ کلیه جلوگیری می کند. همچنین دارای ترکیبات فرار و نمک های پتاسیم خاصی است که باعث می شود کلیه ها سالم تر و بهتر عمل کنند.

۳. برای بیماران نقرس مفید است
دم گیلاس برای درمان نقرس و روماتیسم بسیار مفید است. این بیماری ها مفاصل، رباط ها را ضعیف کرده و باعث درد شدید می شود. خاصیت ضد التهابی همراه با فلاونوئیدها، مفاصل، تاندون ها، رباط ها و ماهیچه ها را تقویت می کند که نقرس و روماتیسم را درمان می کنند.

۴. سطح کلسترول را مدیریت می کند
اگر کلسترول بالایی دارید، دم گیلاس یک راه حل عالی است. نوشیدن ۱ یا ۲ فنجان چای دم گیلاس در روز سطح کلسترول را به خوبی کاهش می دهد.

۵. مسکن درد
بیشتر ما وقتی درد شدیدی به ما وارد می کند، مصرف آسپرین را ترجیح می دهیم. اما، به جای استفاده از چنین داروهایی، همیشه می توانید دم گیلاس مصرف کنید، زیرا این کار باعث تسکین درد می شود. ساقه گیلاس همچنین اعصاب را تقویت می کند و اثر آرام بخشی می دهد.

۶. کاهش وزن
آنتی اکسیدان ها، خواص ضد التهابی و فلاونوئیدهای موجود در دم گیلاس نیز به کاهش وزن کمک می کنند. این نه تنها سموم بلکه چربی را نیز از بدن خارج می کند. حرکات روده را برای کسانی که از یبوست رنج می برند راحت تر می کند.

۷. عفونت مجاری ادراری را درمان می کند
UTI یا عفونت مجاری ادراری این روزها مشکلی بسیار دردناک و شایع است. تکرر ادرار، درد هنگام ادرار و خونریزی در موارد شدید از علائم شایع این عفونت است. با این حال، خواص ضد عفونی کننده موجود در دم گیلاس عفونت را درمان کرده و آن را آرام می کند.

نحوه مصرف دم گیلاس
دفعه بعد ، بعد از مصرف گیلاس، ساقه های آن را دور نریزید. آنها را در آفتاب خشک کنید و در یک ظرف در بسته نگهداری کنید. می توانید از آن پودر درست کنید یا آن را همانطور که هست نگهداری کنید. یک لیوان آب را بجوشانید و ۱ قاشق چایخوری پودر ساقه گیلاس یا چند ساقه گیلاس به آن اضافه کنید. یک پیمانه دارچین اضافه کنید و ۵-۶ دقیقه بجوشانید. صاف کنید و وقتی داغ است مصرف کنید. چای ساقه گیلاس طعم و بوی میوه ای دارد. این چای فواید فوق العاده و طعم خوبی دارد.

کد خبر 849763 برچسب‌ها سلامت خبر مهم

دیگر خبرها

  • عکس | بوی گل، عطر گلاب | روز ملی گل محمدی و گلاب
  • چرا نباید قهوه ناشتا بخوریم؟
  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • عوامل شیوع بیماری آسم و راهکارهای درمان
  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • خطر حمله قلبی در این بیماران بیشتر است
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند