Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@21:53:00 GMT

نمایشگاه عکاسان زن از جنگ تحمیلی

تاریخ انتشار: ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۸۷۸۷۵

نمایشگاه عکاسان زن از جنگ تحمیلی

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این نمایشگاه به مناسبت هفته دفاع مقدس و چهل و یکمین سالگرد آن برگزار می‌گردد که شامل ۱۰ قطعه عکس از دوران هشت سال دفاع مقدس است. عکس‌های نمایشگاه توسط دو بانوی عکاس سال‌های جنگ تحمیلی فاطمه سادات نواب صفوی و مریم کاظم‌زاده ثبت شده‌اند.

در ۳۱ شهریور ۱۳۵۹ رژیم بعثی عراق با تصمیم و طرح قبلی و با هدف برانداختن نظام نوپای جمهوری اسلامی جنگی تمام عیار را علیه ایران اسلامی آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صدام حسین رئیس جمهور عراق با ظاهر شدن در برابر دوربین‌های تلویزیون عراق با پاره کردن قرارداد ۱۹۷۵ الجزایر، آغاز تجاوز رژیم بعثی به خاک ایران را اعلام کرد.

جنگی نابرابر در شرایطی به ایران تحمیل شد که از جانب استکبار جهانی بویژه آمریکا تحت فشار شدیدی قرار داشت و در داخل کشور نیز جناح ‌های وابسته به غرب و شرق، با ایجاد هیاهوی تبلیغاتی و ایجاد درگیری های نظامی در صدد تضعیف نظام بودند و نیروهای نظامی نیز به خاطر تبعات قهری انقلاب، هنوز مراحل بازسازی و ساماندهی را به طور کامل پشت سر ننهاده بودند.

فاطمه سادات نواب صفوی فرزند ارشد شهید سید مجتبی نواب صفوی متولد ۱۳۲۹ و مریم کاظم زاده متولد ۱۳۳۵ در شیراز به عنوان عکاسان هنرمند این نمایشگاه در زمان حضور در جبهه در محدوده سنی سی‌سالگی بودند که با وجود نوع مسئولیت و اعزامشان به مناطق جنگی و عملیاتی، از تاثیر رسانه عکس غفلت نکرده و با دوربین عکاسی همراهشان صحنه‌هایی فاخر و لحظه‌های تاثیرگذاری از مهم‌ترین رویدادهای معاصر کشور را به ثبت رسانده و مستند کردند.

فاطمه‌سادات نواب‌صفوی، فرزند شهید سیدمجتبی نواب ‌صفوی از مبارزان جمعیت فدائیان اسلام، است که در عملیات آزادسازی خرمشهر در سال ۶۱ به عنوان تنها زن رزمنده دوشادوش مردان به مبارزه پرداخت.

عکس از فاطمه‌سادات نواب‌صفوی

همسر وی در منطقه کردستان به شهادت رسید و فاطمه با روحیه مبارزه طلبی که داشت در کنار رزمندگان انقلاب به مبارزه با رژیم غاصب بعثی پرداخت و در عملیات آزاد سازی خرمشهر به عنوان تنها زن مبارز، شرکت کرد.

مریم کاظم زاده نیز بعد از ورود به ایران ابتدا در روزنامه انقلاب اسلامی به عنوان خبرنگار و عکاس مشغول به کار شد و پس از آن در زمان آغاز درگیری در کرستان، وارد این منطقه شد و همراه با شهید چمران به مناطق مختلف می رفت و عکس و خبر تهیه می کرد.


وی تا سال ۶۲ در کردستان ماند و پس از آن به دلیل اینکه منطقه برای حضور خواهران مناسب نبود به اصرار فرماندهان به تهران برگشت، و برای ادامه تحصیل به هند رفت. اما در آنجا هم طاقت نیاورد و ایران بازگشت.
در  سال ۶۳ به عنوان گزارشگر در مجله زن روز و بعد از مدتی به توصیه شهید شاه چراغی در بخش گزارش اجتماعی کیهان مشغول به کار شد. از آنجا هم هر وقت شرایط برای خواهران، مساعد بود، همراه دیگر همکاران خواهر برای تهیه خبر و گزارش به مناطق جنوب می رفت. 

عکس از مریم کاظم زاده عکس از مریم کاظم زاده

نمایشگاه مجازی عکس «حماسه دفاع» تا تاریخ ۹ مهرماه به صورت روزانه یک قطعه عکس در صفحه اینستاگرام موزه عکسخانه شهر بارگذاری خواهد شد. علاقه‌مندان برای بازدید می‌توانند به صفحه مجازی موزه  مراجعه کنند.

برچسب‌ها عکاسی هنرهای تجسمی هفته دفاع مقدس

منبع: ایرنا

کلیدواژه: عکاسی هنرهای تجسمی هفته دفاع مقدس عکاسی هنرهای تجسمی هفته دفاع مقدس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۸۷۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نساجی یزد بازسازی ‌و نوسازی می‌شود

مدیرکل دفتر امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری یزد از اختصاص مبلغ هزار میلیارد تومان برای خرید ۲۷۰ ماشین بافندگی در این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، مرتضی محمودی اظهار کرد: نساجی یزد از صنعت‌های قابل توجه استان به شمار می‌آید و ما به دنبال رشد و بالندگی این صنعت و بازگشت آن به دوران اوج هستیم.

وی با اشاره به اینکه متنوع‌ترین زنجیره ارزش تولید نساجی کشور در یزد قرار دارد، افزود: با وجود اینکه یکی از قدرت‌های بافندگی کشور هستیم، اما ماشین‌های بافندگی صنعت نساجی ما عمر بالایی دارند و فرسوده شدند، بنابراین برای رقابت در کشور و جهان باید این صنعت بازسازی و نوسازی شود.

محمودی تصریح کرد: مبلغ هزار میلیارد تومان از محل مصوبات سفر رئیس جمهور به یزد، به این امر اختصاص یافته تا با رفع مشکلات واردات و اختصاص ارز، ۲۷۰ ماشین بافندگی جدید وارد شده تا بخش مهمی از تولید را به روز کرده و ماشین‌های بافندگی را ۲۰ سال جوان کنیم.

مدیرکل دفتر امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری افزود: شرکت‌های دانش بنیان و فناور استان نیز برای فعالیت در عرصه ماشین سازی نساجی وارد عمل شده و از افزایش تعداد این شرکت‌ها حمایت خواهیم کرد.

وی با اعلام اینکه تعداد واحدهای مجوز دار نساجی ۲۰ کارخانه است، افزود: در حال حاضر نیز ۲۰۰۰ واحد در شهرک‌های مریم آباد و شاهدیه در حال بافندگی هستند که پارچه‌های خوب و باکیفیتی تولید می‌کنند.

محمودی از تجمیع این واحدها در یک شهرک به عنوان یکی از برنامه‌های استان یاد کرد و افزود: زیرساخت‌های لازم برای این مساله در شهرک نساجی مریم آباد در حال تأمین است و واحدهایی که قابلیت این مساله را دارند به این شهرک منتقل می‌شوند.

مدیرکل دفتر امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری ابراز امیدواری کرد که ۴۰ واحد تا پایان سال به شهرک مریم آباد منتقل شوند و مراحل انتقال سایر واحدها نیز در سال‌های آینده انجام گیرد.

کد خبر 751598

دیگر خبرها

  • تیپ و چهره بازیگر ترکیه ای نقش «مریم» فیلم مست عشق در دنیای واقعی (عکس)
  • دمنوش‌هایی برای جلوگیری از ریزش مو
  • عکس خاص از یک کوه یخی بزرگ که تحسین جامعه بین المللی عکاسان را همراه خود دارد
  • ولادت حضرت معصومه ۱۴۰۳ + عکس، متن و پیام تبریک روز دختر
  • صنعت نساجی یزد بازسازی ‌و نوسازی می‌شود
  • کتاب «حضرت فاطمه (س)» رونمایی می‌شود
  • مسابقات تکواندو با نام جام صفوی به میزبانی استان اردبیل برگزار می‌شود
  • ساخت پیشرفته‌ترین سلاح‌ و سامانه‌های کشف و شناسایی در پدافند
  • اردبیل میزبان مسابقات بین‌المللی تکواندوی جام صفوی شد
  • حرکت بر لبه فناوری، راهبرد ارتش برای مقابله با تهدیدات مدرن است