Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-08@13:02:56 GMT

این سرماخوردگی پاییزی را جدی بگیرید

تاریخ انتشار: ۱۷ مهر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۳۲۷۵۱۹

این سرماخوردگی پاییزی را جدی بگیرید

آفتاب‌‌نیوز :

مریم نواب زاده با بیان اینکه آنچه از ناحیه بینی و چشم خارج می‌شود زکام نام می‌گیرد و آنچه ریخته می شود نزله نام دارد، اظهار کرد: نزله، در طب ایرانی به عنوان مادر بیماری‌ها نام برده شده که به طور مستقیم و غیر مستقیم در ایجاد ۴۰ بیماری مرتبط دانسته شده است.

وی ادامه داد: بیماری‌هایی مثل سینوزیت، بزرگی لوزه‌ها و عفونت حلق و ریه به طور مستقیم و کم‌کاری تیروئید، ریفلاکس معده، واریس، درد مفاصل، کیست‌های پستان، اگزما و آلرژی به صورت غیرمستقیم با وجود نزله سرد طولانی مرتبط هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نواب زاده بیان کرد: یکی از مشکلات شایع در فصل پاییز و زمستان، ابتلا به سرماخوردگی است و در سرماخوردگی‌های ساده یا اصطلاحاً ویروسی که علائم آن محدود به آبریزش بینی، بی حالی و خستگی بوده و علائم عفونت باکتریال مانند گلودرد چرکی وجود ندارند.

وی با بیان اینکه باید از مصرف نابجای داروهایی چون آنتی بیوتیک‌ها و کورتون‌ها پرهیز و تا بهبود علائم، استراحت کرد، افزود: در سرماخوردگی ویروسی، ضمن پرهیز از خوردنی‌هایی که موجب سردی و تری بدن می‌شوند، از سوپ‌ها و آش‌های ساده و گرم باید استفاده کرد.

این متخصص و مدرس طب ایرانی با اشاره به اینکه زکام یکی از راه‌های دفع مواد ناسالم از بدن است، تصریح کرد: نباید جلوی آن گرفته شود؛ مگر آنکه علائم بیش از ۴ تا ۵ روز به طول بیانجامد یا علائمی از عفونت‌های باکتریال وجود داشته باشد که در آن صورت باید با مراجعه به پزشک متخصص و تشخیص دقیق بیماری، داروهای مورد نیاز، تجویز و مصرف شوند.

نواب زاده با بیان اینکه در مکتب طب سنتی ایرانی، محور اصلی علائم و پیگیری روند درمان بر اساس نوع ترشحات مجاری تنفسی فوقانی تنظیم می‌شود، تصریح کرد: منابع طب سنتی ایران، ترشحات نزله‌ای را در دو گروه کلی قرار داده‌اند که شامل نزله گرم و نزله سرد است.

نواب زاده در خصوص علایم نزله گرم اظهار کرد: علامت‌های ذکر شده در نزله گرم، بیشتر با علائم سرماخوردگی متناسب است و شامل ترشحات رقیق و آبکی بینی و حلق، سوزش و خارش گلو و حلق، سرخی چشم‌ها، التهاب حلق و گرفتگی بینی و صدا است.

وی با اشاره به درمان نزله گرم تصریح کرد: اصل درمان در نزله‌ها، به قوام آوردن خلط و ترشحات و آماده کردن آنها برای دفع است؛ بدین معنا که با داروهای مناسب، خلط رقیق یا غلیظ و خلط غلیظ را رقیق کنیم.

وی افزود: با این توضیح مشخص است که باید تدابیری به کار برد که در روزهای نخست سرماخوردگی که خلط رقیق است، آن را غلیظ کنیم و بر عکس در روزهای نهایی یا هنگام بروز عوارضی چون سینوزیت چرکی وجود اخلاط غلیظی که دفع آنها مشکل است، باید با تدابیر و داروهای مناسب را رقیق و آماده‌ دفع کرد.

دستورات درمانی نزله‌ گرم

این متخصص و مدرس طب ایرانی با بیان اینکه به طور کلی دستورات درمانی نزله‌ گرم (سرماخوردگی) شامل مواردی است، تصریح کرد: بهتر است غذای اصلی در سه روز نخست، تنها سوپ جو رقیق و سبزیجات فراوان باشد و تلاش شود معده سبک نگاه داشته شود؛ در این زمان خوردن غذاهای سنگین به ویژه گوشت، به شدت منع شده است؛ مصرف شیر هم به حداقل برسد.

وی ادامه داد: از مصرف آب سرد اجتناب شود؛ مصرف حریره تهیه شده از آب، سبوس گندم، نشاسته، کتیرا، روغن بادام و شکر توصیه شده و در صورت ریزش زیاد ترشحات به حلق، غرغره کردن آب انار یا آب عدس (آبی که عدس در آن پخته شده) یا پوست و تخم خشخاش یا ترکیبی از آنها مفید است.

نواب زاده با بیان اینکه استحمام با آب ولرم در نزله گرم مفید است، اظهار کرد: در راستای کنترل سرفه‌های خشک، همه این اقدامات بسیار مفید است و در صورت نیاز، یک قاشق غذاخوری به‌دانه را در یک لیوان، آب بخیسانید تا حالت ژله‌ای پیدا کنید و هر دو ساعت یک قاشق غذاخوری از آن را به تدریج بخورید و دانه‌های به را در دهان نگه دارید و لعاب آن را قورت دهید.

وی ادامه داد: روغن‌های با طبع سرد مانند روغن بنفشه در بینی چکانده شود و تلاش کنید به صورت طاق باز نخوابید بلکه به پهلو خوابیده و زیر سر خود را هم بالا نبرید تا ترشحات از بینی دفع شده و کمتر به مجاری تنفسی پایینی ریخته شود.

نواب زاده در خصوص علائم نزله سرد بیان کرد: علامت‌های نزله سرد، بیشتر با علائم مزمن شدن و عوارض سرماخوردگی مانند سینوزیت، برونشیت باکتریایی تطابق دارد و مهم‌ترین این علائم وجود ترشحات غلیظ و لزج است که به سختی از مجاری تنفسی جدا می‌شود و می‌تواند بیشتر به رنگ سفید و کمتر به رنگ‌های زرد و سبز تیره باشد.

وی یادآور شد: همچنین فرد در این مواقع دچار سنگینی بدن و کسالت و به ویژه سنگینی سر، گرفتگی بینی، صدای تو دماغی است که بیشتر با کاهش حس بویایی و چشایی و کمتر با احساس بو، مزه‌، عفونت و دود همراه است.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: سرماخوردگی سرماخوردگی کودکان سلامت نواب زاده نزله گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۳۲۷۵۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، کلاس آموزشی پیشگیری از آسم و آلرژی با هدف کسب مهارت‌های خودمراقبتی، پیشگیری و درمان با حضور معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر و کولیوند پزشک عمومی مرکز جامع سلامت ارشاد، برای کارکنان دانشکده علوم توانبخشی برگزار شد.

کولیوند در تشریح بیماری آسم و راه‌های درمان از جمله آموزش مداوم و مشارکت فعال این بیماران؛ به پرهیز از تماس با مواد آلرژی و حساسیت زا به ویژه دود سیگار و تعیین برنامه درمان دارویی پرداخت.

وی گفت: درمان موثر آسم احتیاج به تعاملی قوی بین تیم مراقبت، پزشک معالج، بیمار و اعضای خانواده بیمار دارد.

کولیوند در ادامه با اشاره به گزارش سازمان بهداشت جهانی که بیش از ۱۵۰ میلیون نفر در سطح جهان به آسم مبتلا هستند، گفت: از هر ۳۰ دانش آموز در یک کلاس ۲ یا ۳ نفر مبتلا به آسم است.

وی اظهار کرد: استفاده روزانه از سبزیجات، لبنیات، مواد مغذی، ویتامین، مکمل و آنتی اکسیدان‌ها می‌تواند ابتلا به بیماری آسم را کاهش و در درمان موثر شود.

در ادامه این کلاس معمر کارشناس بیماری‌های غیر واگیر عنوان کرد: آسم یک بیماری التهابی طولانی مدت راه‌های هوایی ریه است که با نشانه‌های متغیر و عود کننده، انسداد برگشت پذیر جریان هوا و انقباض نایچه که به راحتی تحریک می‌شود و مشخص می‌شود.

وی افزود: از علائم شایع و غیر اختصاصی این بیماری سرفه (به خصوص در شب)، خس خس سینه، تنگی نفس و گرفتگی سینه است که گاهی اوقات، تشخیص این بیماری را از سایر بیماری‌های تنفسی دشوار می‌کند.

معمر خاطرنشان کرد: غذاها، دارو، مواد شیمایی صنعتی، دود سیگار و مواد دخانی، استفاده از ادویه‌جات، فلفل و غذا‌های آماده و کنسروی، چاقی، هوای آلوده، ذرات گرد و غبار، مواد شیمیایی و بخار گاز‌های مضر موجود در محیط کار و عوامل حساسیت‌زای حیوانات نظیر پر و مو یا مدفوع حیوانات خانگی از علل مهم بروز یا تشدید علائم آسم است.

وی افزود: تایید تشخیص آسم بر اساس سه عنصر کلیدی (سابقه علائم متناوب و یافته‌های معاینات فیزیکی، نمایش محدودیت جریان هوای بازدمی ترجیحا" با اسپیرومتری و رد تشخیص‌های دیگر است.

معمر افزود: از اقدامات تشخیصی انجام رادیوگرافی قفسه سینه، اسپیرومتری (تست ریه)، تست آلرژی، تست‌های آزمایشگاهی آلرژی (RAST) و سی تی اسکن است.

گفتنی است، این کارگاه به مناسبت روز جهانی آلرژی و آسم روز ۱۸ اردیبهشت ماه برگزار شد و در پایان به سئوالات کارکنان پاسخ داده شد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مهارت شعبده بازی ؛ غیب کردن توپ را یاد بگیرید!
  • پس انداز به روش ژاپنی‌ها را یاد بگیرید
  • چند باید علمی برای حمام رفتن
  • این سَم را فقط با یک تلفن درب منزل تحویل بگیرید!
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • توصیه‌هایی برای مقابله با بیماری آسم
  • دانشجویان پرانگیزه؛ اما مسئولان همچنان در خواب غفلت!/ دل نوشته‌های دانشجویی را جدی بگیرید تا مشکلات مملکت حل شوند
  • هلال سفید انتهای ناخن را جدی بگیرید + رازهای مهم
  • ۲۵ میلیون تومان بدهید گواهینامه تقلبی بگیرید!/ مراقب باشید مرتکب قتل عمد نشوید
  • مصرف این چهار مکمل را بعد از ۴۰ سالگی جدی بگیرید