Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@22:05:07 GMT

عطش گرمازدگی و راهکارهایی در طب سنتی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۹۵۶۰۳

عطش گرمازدگی و راهکارهایی در طب سنتی

ایسنا/خراسان جنوبی یک متخصص و مدرس طب ایرانی آب با بیان اینکه آب نوشیدنی خوبی برای کاهش دما و حرارت بدن است، گفت: آب خنک برای افرادی که گرم مزاج هستند در محیط گرم خوب بوده، اما باید توجه شود به شکل ناگهانی مصرف نشود.

مریم نواب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: وقتی گرما و حرارت، رطوبت طبیعی بدن را از بین برده و یا کاهش می‌دهد، بدن و سیستم‌های اصلی بدن به خوبی کار نمی‌کند به این حالت گرمازدگی گفته می‌شود که اختلالات خاصی در بدن ایجاد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به موج شدید گرما در جهان، افزود: در کودکان، اطفال و سالمندان دستگاه‌های عمقی بدن به خصوص گوارش ضعیف تر است و از طرفی ضعف قوا هم دارند و در سالمندان کاهش مایعات بدن بیشتر بوده و به طور طبیعی خون آنان غلیظ تر و رسوبات بدنیشان کمتر است، بنابراین این افراد به کاهش آب و مایعات بدن حساس تر هستند.

متخصص و مدرس طب ایرانی ادامه داد: وقتی فرد گرما زده می‌شود و رطوبات طبیعی بدنش کاهش می‌یابد به نوعی اول دستگاه گوارش وی آسیب می‌بیند، علائمی یه شکل حالت تهوع اسهال و استفراغ ایجاد می‌شود و الکترولیت‌های بدن به نوعی سدیم، پتاسیم و منیزیم دچار اختلال می‌شوند و علائمی از گیجی، خواب آلودگی، اختلال هوشیاری می‌تواند ایجاد شود.

نواب‌زاده ادامه داد: در این گرما ابتدا فرد با روش‌های فیزیکی گرما را از خود دور کند؛ افراد باید حواسشان باشد که این گرماهای شدید می‌تواند باعث گرما زدگی شود و افرادی که در فضای باز یا محیط‌های گرم کار می‌کنند باید مایعات کافی را به بدنشان برسانند.

وی افزود: بهترین مایع یا نوشیدنی آب است که افراد می‌توانند به شکل آب خنک استفاده کنند که البته تاکید و توصیه طب ایرانی این است که آبی که در آن یخ حل شده به خصوص به شکل ناگهانی مصرف نشود؛ آب قاعدتا باید به صورت جرعه جرعه نوشیده شود.

وی بیان کرد: نوشیدنی‌های خنک دیگر هم می‌توانند برای افراد مفید باشند و همینطور غذاها نیز بسیار مهم هستند چراکه هاضمه و دستگاه گوارش در هوای گرم به شکل ضعیف کار می‌کنند و گرما باعث می‌شود که حجم خون بدن نسیت به سطح بدن کاهش یابد.

متخصص و مدرس طب ایرانی تصریح کرد: یک فرد سالم و بالغ حدودا ۴.۵ تا پنج لیتر خون دارد که در گرما میزان زیادی از این خون به سطح می‌آید و عروق را منبسط می‌کند؛ پس افراد باید در گرما غذاهای زود هضم و به نوعی رطوبت بخش مصرف کنند مانند آش‌های سبکی که در آن‌ها به خصوص غلاتی مثل جو و برنج دارد.

وی بیان کرد: یک غذای بومی مفید در فصل گرم آب دوغ خیار و یا ماست خیار بوده و در کنار این، افراد می‌توانند از میوه‌ها و محصولاتی که در فصل گرما رویش دارند استفاده کنند و با این موارد هم بدنشان را خنک کنند.

نواب زاده با بیان اینکه هضم غذاهای بسیار چرب و گوشت دار سخت است و انرژی زیادی از بدن می‌گیرد، اظهار کرد: وقتی هاضمه ضعیف است قاعدتا باید از غذاهای دیر هضم پرهیز شود مانند غذاهایی که گوشت دارند، چرب بوده و خصوصا فست فودها و گوشت‌هایی مانند گوشت گاو، گوساله و شتر دیر هضم تر هستند.

وی افزود: افراد باید از این غذاها پرهیز کرده و تاکید طب سنتی بر عدم مصرف فست فودها در هوای گرم و ادویه‌های تند است.

نواب زاده بیان کرد: نباید در هوای گرم و فصل گرما از این مواد استفاده کرد چراکه گرم و خشک هستند و به نوعی حرارت بدن را بالا می‌برند و عارضه کم آبی یا کم آب شدن رطوبت را بیشتر می‌کنند.

وی افزود: حتی مصرف چای نیز یک گیاه گرم و خشک و ادرار آور است و مصرف زیاد آن در گرما زیاد توصیه نمی‌شود، اما دمنوش‌هایی مانند دمنوش عناب، زرشک و سایر دمنوش‌ها که محصولات بومی استان هستند در فصل گرما مفید هستند.

نواب زاده تصریح کرد: برای فصل گرما برخی می‌گویند با مصرف دم کرده یا دمنوش عناب دچار افت فشار می‌شوند که به این افراد توصیه می‌شود که بهتر است که عناب را با آویشن یا مرزن جوش بجوشانند یا دم کرده و سپس مصرف کنند.

وی بیان کرد: یکی از عارضه‌های گرمازدگی یا گرمای زیاد ایجاد غلظت خون است که می‌تواند خطرناک باشد و انسداد بدن را افزایش دهد و از طرفی گرفتگی عروق و سکته‌های قلبی و مغزی هم در اثر غلظت خون ایجاد می‌شود که باید مراقب مصرف بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی جلوگیری از گرمازدگی طب سنتي اسهال دستگاه گوارش انسان نواب زاده طب ایرانی فصل گرما فصل گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۵۶۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان قارچ ناخن و میخچه پا در طب سنتی (فیلم)

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: درمان خانگی گل مژه از نگاه طب سنتی (فیلم) تفاوت بین بادکش و حجامت (فیلم) درمان کم کاری و پرکاری تیروئید با طب سنتی (فیلم)

دیگر خبرها

  • درمان گرفتگی رگ‌های قلب با عصاره سیر و لیمو ترش (فیلم)
  • درمان قارچ ناخن و میخچه پا در طب سنتی (فیلم)
  • درمان خانگی گل مژه از نگاه طب سنتی (فیلم)
  • ویژه برنامه های آیین گل غلتان در دامغان
  • هشدار شبکه دامپزشکی گناباد در خصوص بیماری تب سه روزه گاوی
  • از فصل گرما بدون خاموشی تا سرعت گرفتن افتتاح پروژه‌های عمرانی در نصف جهان
  • توزیع روزانه قارچ در سطح کشور به ۸۰۰ تن رسید
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن