Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-09@01:30:57 GMT

عطش گرمازدگی و راهکار‌هایی در طب سنتی

تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۹۵۷۰۷

عطش گرمازدگی و راهکار‌هایی در طب سنتی

آفتاب‌‌نیوز :

مریم نواب‌زاده اظهار کرد: وقتی گرما و حرارت، رطوبت طبیعی بدن را از بین برده و یا کاهش می‌دهد، بدن و سیستم‌های اصلی بدن به خوبی کار نمی‌کند به این حالت گرمازدگی گفته می‌شود که اختلالات خاصی در بدن ایجاد می‌شود.

وی با اشاره به موج شدید گرما در جهان، افزود: در کودکان، اطفال و سالمندان دستگاه‌های عمقی بدن به خصوص گوارش ضعیف تر است و از طرفی ضعف قوا هم دارند و در سالمندان کاهش مایعات بدن بیشتر بوده و به طور طبیعی خون آنان غلیظ تر و رسوبات بدنیشان کمتر است، بنابراین این افراد به کاهش آب و مایعات بدن حساس تر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متخصص و مدرس طب ایرانی ادامه داد: وقتی فرد گرما زده می‌شود و رطوبات طبیعی بدنش کاهش می‌یابد به نوعی اول دستگاه گوارش وی آسیب می‌بیند، علائمی یه شکل حالت تهوع اسهال و استفراغ ایجاد می‌شود و الکترولیت‌های بدن به نوعی سدیم، پتاسیم و منیزیم دچار اختلال می‌شوند و علائمی از گیجی، خواب آلودگی، اختلال هوشیاری می‌تواند ایجاد شود.

نواب‌زاده ادامه داد: در این گرما ابتدا فرد با روش‌های فیزیکی گرما را از خود دور کند؛ افراد باید حواسشان باشد که این گرماهای شدید می‌تواند باعث گرما زدگی شود و افرادی که در فضای باز یا محیط‌های گرم کار می‌کنند باید مایعات کافی را به بدنشان برسانند.

وی افزود: بهترین مایع یا نوشیدنی آب است که افراد می‌توانند به شکل آب خنک استفاده کنند که البته تاکید و توصیه طب ایرانی این است که آبی که در آن یخ حل شده به خصوص به شکل ناگهانی مصرف نشود؛ آب قاعدتا باید به صورت جرعه جرعه نوشیده شود.

وی بیان کرد: نوشیدنی‌های خنک دیگر هم می‌توانند برای افراد مفید باشند و همینطور غذاها نیز بسیار مهم هستند چراکه هاضمه و دستگاه گوارش در هوای گرم به شکل ضعیف کار می‌کنند و گرما باعث می‌شود که حجم خون بدن نسیت به سطح بدن کاهش یابد.

متخصص و مدرس طب ایرانی تصریح کرد: یک فرد سالم و بالغ حدودا ۴.۵ تا پنج لیتر خون دارد که در گرما میزان زیادی از این خون به سطح می‌آید و عروق را منبسط می‌کند؛ پس افراد باید در گرما غذاهای زود هضم و به نوعی رطوبت بخش مصرف کنند مانند آش‌های سبکی که در آن‌ها به خصوص غلاتی مثل جو و برنج دارد.

وی بیان کرد: یک غذای بومی مفید در فصل گرم آب دوغ خیار و یا ماست خیار بوده و در کنار این، افراد می‌توانند از میوه‌ها و محصولاتی که در فصل گرما رویش دارند استفاده کنند و با این موارد هم بدنشان را خنک کنند.

نواب زاده با بیان اینکه هضم غذاهای بسیار چرب و گوشت دار سخت است و انرژی زیادی از بدن می‌گیرد، اظهار کرد: وقتی هاضمه ضعیف است قاعدتا باید از غذاهای دیر هضم پرهیز شود مانند غذاهایی که گوشت دارند، چرب بوده و خصوصا فست فودها و گوشت‌هایی مانند گوشت گاو، گوساله و شتر دیر هضم تر هستند.

وی افزود: افراد باید از این غذاها پرهیز کرده و تاکید طب سنتی بر عدم مصرف فست فودها در هوای گرم و ادویه‌های تند است.

نواب زاده بیان کرد: نباید در هوای گرم و فصل گرما از این مواد استفاده کرد چراکه گرم و خشک هستند و به نوعی حرارت بدن را بالا می‌برند و عارضه کم آبی یا کم آب شدن رطوبت را بیشتر می‌کنند.

وی افزود: حتی مصرف چای نیز یک گیاه گرم و خشک و ادرار آور است و مصرف زیاد آن در گرما زیاد توصیه نمی‌شود، اما دمنوش‌هایی مانند دمنوش عناب، زرشک و سایر دمنوش‌ها که محصولات بومی استان هستند در فصل گرما مفید هستند.

نواب زاده تصریح کرد: برای فصل گرما برخی می‌گویند با مصرف دم کرده یا دمنوش عناب دچار افت فشار می‌شوند که به این افراد توصیه می‌شود که بهتر است که عناب را با آویشن یا مرزن جوش بجوشانند یا دم کرده و سپس مصرف کنند.

وی بیان کرد: یکی از عارضه‌های گرمازدگی یا گرمای زیاد ایجاد غلظت خون است که می‌تواند خطرناک باشد و انسداد بدن را افزایش دهد و از طرفی گرفتگی عروق و سکته‌های قلبی و مغزی هم در اثر غلظت خون ایجاد می‌شود که باید مراقب مصرف بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: گرمازدگی طب سنتی عطش نواب زاده فصل گرما فصل گرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۹۵۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور از مسمومیت ۸۷ نفر با قارچ‌های وحشی خبر داد و گفت: قارچ‌های وحشی انواع مختلفی دارد، بعضی سمی و کُشنده است و بعضی دیگر سمی نیست، در این بین نکته مهم این است که از ظاهر قارچ‌ها مشخص نمی‌شود که که سمی است یا خیر؟ بنابراین افراد باید از مصرف آن خودداری کنند.

حسن نوری ساری در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه قارچ‌های وحشی صنعتی تولید نمی‌شود، اظهار کرد: قارچ‌های وحشی انواع مختلفی دارد، بعضی سمی و کُشنده است و بعضی دیگر سمی نیست، در این بین نکته مهم این است که از ظاهر قارچ‌ها مشخص نمی‌شود که که سمی است یا خیر؟ بنابراین افراد باید از مصرف قارچ‌هایی که در طبیعت روییده خودداری کنند.

وی با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ‌های وحشی افزود: تاکنون ۸۷ نفر مسمومیت شدید داشتند، بنابراین مهم است که افراد مراقبت کنند و در طبیعت از قارچ‌های وحشی به عنوان خوراکی استفاده نکنند، همچنین سم قارچ‌های وحشی با گرم‌کردن، پختن و کباب کردن از بین نمی‌رود و لازم است بدانیم که علائم مسمومیت در افراد نیز متفاوت است.

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور گفت: مصرف بدترین نوع قارچ وحشی باعث بروز علائمی از جمله اسهال و استفراغ می‌شود، در مواردی که مصرف قارچ‌های وحشی سبب بروز علائم گوارشی می‌شود، ممکن است علائم در ساعات ابتدایی پس از مصرف بروز کند که در این حالت بیماری خفیف است و سم از دستگاه گوارش وارد بدن نمی‌شود، اما مواردی که افراد پنج ساعت پس از مصرف دچار علائم گوارشی می‌شوند، به احتمال زیاد سم خطرناکی به نام آماتوکسین وارد بدن شده است و باعث آسیب شدید به کبد می‌شود و افراد جان خود را از دست می‌دهند.

نوری ساری خاطرنشان کرد: اگر افراد قارچ را در طبیعت به اشتباه مصرف کردند، در نیم ساعت اول بهترین اقدام این است که استفراغ کنند تا قارچ‌ها از بدن خارج شود و اگر علائم دیگری داشتند، باید هر چه سریع‌تر به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی با بیان اینکه قارچ جادویی بسیار خطرناک است و باعث تشنج و تغییر شخصیت می‌شود، تصریح کرد: این قارچ‌ها باعث توهم و هذیان می‌شود، سقوط از ارتفاع و صدمه به دیگران از تبعات مصرف قارچ جادویی است، مهم است که افراد پس از مصرف به مراکز درمانی مراجعه کنند تا هر چه سریع‌تر اقدامات درمانی لازم برای فرد انجام شود.

معاون آموزش و اعتبار بخشی سازمان اورژانس کشور اضافه کرد: افراد اگر پس از مصرف قارچ آمانیتا که حاوی سم آماتوکسین است، فوری درمان شوند، مسمومیت کبدی کاهش می‌یابد، اما به طور کامل از بین نمی‌رود، البته اگر درمان به خوبی و به موقع انجام شود، عوارض کمتری بیمار را درگیر خواهد کرد.

نوری ساری گفت: بعضی قارچ‌های توهم‌زا، سمیت کبدی و گوارشی نیز دارد و با علائم گوارشی همراه است و کبد را نیز درگیر می‌کند، در بعضی انواع قارچ‌ها، پس از مصرف قارچ‌ها افراد تعریق، آبریزش بینی و افزایش خلط را تجربه می‌کنند، این علائم بیشتر با مصرف قارچ موسکارینی در افراد بروز می‌کند.

وی تاکید کرد: در صورت مصرف قارچ موسکارینی اگر به موقع به مراکز درمانی مراجعه شود، درمان موفقیت‌آمیز است و نمونه دیگری از قارچ‌ها علائمی از جمله برافروختگی، افزایش ضربان قلب، تب بالا و هایپرترمی و علائم گرمازدگی شدید را سبب می‌شود، البته گستره قارچ‌های وحشی بسیار متنوع است و توصیه می‌شود که افراد به هیچ وجه از قارچ‌های وحشی استفاده نکنند.

کد خبر 751603

دیگر خبرها

  • کنترل چاه‌های کشاورزی بهترین راهکار تعادل در مصرف آب
  • هر روز قهوه بخوریم یا نه؟
  • سم قارچ‌های وحشی با پختن از بین نمی‌رود / آمار افراد مسموم به ۸۷ نفر رسید
  • از فصل گرما بدون خاموشی تا سرعت گرفتن افتتاح پروژه‌های عمرانی در نصف جهان
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • راهکار دولت برای پایان بلاتکلیفی ۳۲ ساله مالکان هفت‌آسیاب
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن